Menu Close

Η Τέχνη του Ινδικού Μασάζ Κεφαλής

Ινδικό μασάζ κεφαλιού

Το ινδικό μασάζ κεφαλιού λέγεται ότι είναι και επιστήμη και τέχνη. Προσφέρει πολλά οφέλη, όπως διατηρώντας τα μαλλιά δυνατά, λαμπερά και υγιή και ανακουφίζει για καταστάσεις όπως πονοκεφάλους έντασης και ημικρανίας, αϋπνία και διαταραγμένο ύπνο, άγχος και σχετικές ασθένειες και τεντωμένους μύες της πλάτης, των ώμων και του λαιμού. Το ινδικό μασάζ κεφαλιού είναι μια υπέροχα χαλαρωτική θεραπεία που σας αφήνει μια αίσθηση γαλήνης, ηρεμίας, ανανέωσης και αναζωογόνησης, αποκαθιστώντας τη φυσική αρμονία και την ισορροπία στο μυαλό, το σώμα και μασάζ στο σπίτι το πνεύμα.

Τι είναι το Indian Head Massage και από πού προήλθε;

Το ινδικό μασάζ κεφαλιού είναι ένας συνδυασμός κτυπημάτων και τεχνικών μασάζ που ποικίλλουν από θεραπευτή σε θεραπευτή, εξ ου και η αναφορά ότι είναι και επιστήμη και τέχνη. Κάθε χτύπημα ή άγγιγμα επηρεάζει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα με κάποιο τρόπο και σε ισορροπία με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται το χτύπημα ή το άγγιγμα δημιουργεί την τέχνη. Κάθε θεραπευτής θα φέρει τη δική του ενέργεια σε αυτό.

Το ινδικό μασάζ κεφαλιού προέρχεται από τη Βεδική σοφία της Αγιουρβέδα. το αρχαίο σύστημα θεραπείας που ξεκίνησε στην Ινδία πριν από χιλιάδες χρόνια. Παραδοσιακά, στην Ινδία, το μασάζ κεφαλιού γίνεται από τη γέννηση με χρήση λαδιού. Εκτός από την αύξηση της κυκλοφορίας, το απαλό άγγιγμα μιας μητέρας που κάνει μασάζ στο μωρό της είναι καταπραϋντικό και ανακουφιστικό. Η ενέργειά τους θα αλληλεπιδράσει. ηχώ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με το «μαλακό σημείο» που βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού ενός μωρού. Γνωστό ως fontanelle, αυτό το άνοιγμα που καλύπτεται από μεμβράνη είναι ο χώρος μεταξύ των δύο οστών του κρανίου που δεν ενώνονται πλήρως μέχρι το βρέφος να είναι περίπου 9 μηνών. Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου σταδίου της ζωής ενός μωρού λόγω της fontanelle, το μασάζ κεφαλής με θρεπτικά έλαια μπορεί να επηρεάσει άμεσα το νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του ωφελεί την ανάπτυξη και τη λειτουργία τόσο του εγκεφάλου όσο και της όρασης. Οι Ινδές μητέρες συχνά τοποθετούν ένα κομμάτι βαμβακιού εμποτισμένο με λάδι στο κεφάλι του μωρού τους για να παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερη τροφή στον εγκέφαλό τους. Παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκαν λάδια από σουσάμι, μουστάρδα, καρύδα, αμύγδαλο και ελαιόλαδο. Στις μέρες μας οι θεραπευτές χρησιμοποιούν τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων που προσφέρουν πολλά άλλα οφέλη στη θεραπεία μασάζ κεφαλής.

Περίπου το 80% του πληθυσμού της Ινδίας ζει σε μικρά αγροτικά χωριά όπου η παράδοση του ινδικού μασάζ κεφαλιού είναι σε μεγάλο βαθμό μέρος της καθημερινής ζωής. Το μασάζ κεφαλιού είναι μια ευχάριστη οικογενειακή και κοινωνική δραστηριότητα και η επιδέξια τέχνη του περνάει από γενιά σε γενιά. Δεν περιορίζεται μόνο στην οικογενειακή ζωή και μάλιστα στην Ινδία οι κουρείς συνήθιζαν να προσφέρουν «champi» που σημαίνει μασάζ στο κεφάλι καθώς και κούρεμα. Είναι ενδιαφέρον ότι ο αγγλικός όρος «σαμπουάν» προέρχεται από τον ινδουιστικό όρο «champi».

Ποια είναι τα άλλα οφέλη του ινδικού μασάζ κεφαλής;

Το τακτικό ινδικό μασάζ κεφαλιού περιλαμβάνει:

ενισχύουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και βοηθούν όλα τα συστήματα του σώματος να αποκατασταθούν και να ανανεωθούν.
αύξηση των επιπέδων ενέργειας?
παρέχουν ανακούφιση από πονοκεφάλους έντασης και ημικρανίας.
χαμηλή πίεση αίματος;
να επιφέρει άμεσα συναισθήματα γαλήνης, χαλάρωσης και ηρεμίας.
παρέχει ανακούφιση από το στρες, το άγχος, την κατάθλιψη και άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με το στρες.
Αύξηση των αποθεμάτων οξυγόνου και γλυκόζης στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου και υψηλότερα επίπεδα διαύγειας και συγκέντρωσης.
αύξηση της ροής του αίματος με αποτέλεσμα τη διάλυση των συσσωρευμένων τοξινών μέσα στο σώμα.
παρέχει άμεση ανακούφιση στους πόνους, τους δύσκαμπτους και τεντωμένους βαθείς και επιφανειακούς μύες που βρίσκονται στο άνω μέρος της πλάτης, των ώμων και του λαιμού.
να επιτρέψει τον ενεργειακό καθαρισμό και την εξισορρόπηση συγκεκριμένων μαρμών (σημείων πίεσης) που βρίσκονται στο κεφάλι.
διεγείρουν τα τρία κύρια τσάκρα της κεφαλής βοηθώντας στην αποκατάσταση και την ισορροπία νου, σώματος και πνεύματος.
προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών και τη λάμψη των μαλλιών.
μείωση της πρόωρης φαλάκρας και του γκριζαρίσματος.
Προωθήστε τον ήρεμο και χαλαρό ύπνο ενθαρρύνοντας ένα φυσικό μοτίβο ύπνου.
Διατήρηση ηλεκτροχημικής ισορροπίας που παρέχει αναζωογόνηση και μακροζωία.
αυξάνουν την έκκριση των ορμονών που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Το άγχος και η πίεση που μας προκαλεί η σύγχρονη ζωή μας σημαίνει ότι υπάρχει λίγος χρόνος για πλήρη χαλάρωση. Πολλοί άνθρωποι δεν αφήνουν τον χρόνο ή τον χώρο για να αναζωογονηθούν και να αποκαταστήσουν τη φυσική και αρμονική ισορροπία που είναι απαραίτητη για ένα υγιές μυαλό, σώμα και πνεύμα.

Ένα συγκλονιστικό 75% όλων των επισκέψεων στο γιατρό σχετίζονται με το άγχος και παθήσεις όπως πεπτικές διαταραχές (IBS, διάρροια, δυσκοιλιότητα), έλκη, αϋπνία, υψηλή αρτηριακή πίεση, εναλλαγές της διάθεσης, υποχονδρία, διαταραγμένος ύπνος, απώλεια όρεξης και πονοκεφάλους. αλλά μερικά μπορούν όλα να αποδοθούν στο άγχος.