Τα ABC της εγχώριας μεταφοράς και εξαγωγής οχήματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να δώσει στον αναγνώστη σημαντικές συμβουλές και βασικές πληροφορίες που σχετίζονται με την εγχώρια μεταφορά και εξαγωγή ενός οχήματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε.

Οι μεταφορείς εμπίπτουν βασικά σε δύο μεταφορεσ μετακομισεισ ονομασίες. Διακρατικό και ενδοκρατικό. Οι διακρατικοί μεταφορείς είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι να δραστηριοποιούνται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ενδοκρατικοί μεταφορείς είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένοι να λειτουργούν σε ένα συγκεκριμένο κράτος. Οι διακρατικοί μεταφορείς ελέγχονται από την Federal Motor Carrier Safety Administration (FMCSA). Φυσικά υπάρχουν μη ρυθμιζόμενοι φορείς εκμετάλλευσης και όπως οτιδήποτε άλλο στην πλειονότητα των περιπτώσεων, παίρνετε αυτό που πληρώνετε.

Οι περισσότεροι εγχώριοι μεταφορείς οχημάτων δραστηριοποιούνται μέσω αυτού που είναι γνωστό ως μεσίτης μεταφορών. Οι μεσίτες μεταφορών αυτοκινήτων ελέγχονται επίσης από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Ασφάλειας Αυτοκινήτων και ασχολούνται με τη διαπραγμάτευση χαμηλότερης τιμής για εσάς, τον πελάτη τους. Συνήθως έχουν ένα δίκτυο μεταφορέων που κάνουν προσφορές για την επιχείρησή σας. Μερικοί μεσίτες παίρνουν υψηλούς βαθμούς και κάποιοι όχι. Συνιστάται να κάνετε κάποια έρευνα για αυτό που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Υπάρχει ένας ιστότοπος που ονομάζεται “transport reviews.com” όπου μπορείτε να ξεκινήσετε.

Θα ήταν καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με τον μεταφορέα πριν δεσμευτείτε για μια συμφωνία ή σύμβαση για να προσδιορίσετε τι απαιτείται από εσάς ως αποστολέα. Εάν υπάρχουν μοναδικές περιστάσεις, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ερώτημα εάν ο μεταφορέας είναι εξοπλισμένος ή όχι για να τις χειριστεί. Για παράδειγμα: Έχει ο μεταφορέας τους πόρους για να χειριστεί ένα σχολαστικά ανακαινισμένο αυτοκίνητο αντίκα, ανοιχτό hot rod ή οποιοδήποτε άλλο όχημα όπου το εσωτερικό είναι εκτεθειμένο στα στοιχεία; Αξιολογήστε την κατάστασή σας και συνθέστε μια λίστα με τις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Βεβαιωθείτε επίσης ότι καταλαβαίνετε πώς πρέπει να γίνει η πληρωμή.

Ακολουθεί μια λίστα ελέγχου πριν από τη μεταφορά ορισμένων από τα πράγματα που μπορεί να απαιτήσει ένας μεταφορέας από εσάς και τις ανησυχίες που μπορεί να θέλετε να αντιμετωπιστούν.

1. Αφαίρεση όλων των προσωπικών αντικειμένων ή των οικιακών αντικειμένων από το όχημα, συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε προϊόντων κατά παραγγελία ή μετά την αγορά, όπως αφαιρούμενα cd players, dvd players και τηλεοράσεις ή παρόμοια αντικείμενα που δεν έχουν ενσωματωθεί στο αυτοκίνητό σας από τον κατασκευαστή.